• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Melkesjokoladekrem med daim

On 22. juni 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_8741
Daimkrem er utrolig godt å bruke som fyll i kaker. Kan bytte ut daim med annen favorittsjokolade og gjøre det på samme måte som dette.

For en stor porsjon daimkrem brukte jeg
6,5-7 dl kremfløte
400 gram daim melkesjokolade

Smelt sjokoladen over vannbad eller i micro. Dersom du smelter den i microen må du røre minimum hvert 30 sekund. Jeg brukte ca 1 minutt og 15 sekund til sammen for å smelte sjokoladen.
IMG_8741

Avkjøl sjokoladen på benken mens du pisker krem. Kremen må ikke være for stiv. Ha så 5-6 ss pisket kremfløte over sjokoladen, vend det godt inn. Ha i 5-6 ss til og vend inn.
IMG_8746

Tilsett så sjokoldeblandingen i resten av kremen. Vend det forsiktig inn.
IMG_8748
IMG_8750

Godt som fyll i vaniljekake, sukkerbrød og sjokoladekake. Lykke til.
IMG_8757
IMG_8827

Tags: Glutenfritt, kakefyll, sjokolade

8 kommentarer

  • Linda 1. april 2016 kl. 18:39 - Svar

    Hei:) Dette fyllet skal jeg prøve meg på:) Kan jeg lage det dagen før kaka skal fylles, eller faller den sammen da?

    • elin rusnes kvingedal 5. april 2016 kl. 19:32 - Svar

      Hei Linda. Fyllet kan lages dagen i forveien ja.
      Det er imidlertid lurt å bruke en annen, mer stabil krem som dik og oppsmuring, for eksempel trøffelkrem med melkesjokolade http://www.kjoekkenmagi.no/troffelkrem-med-melkesjokolade/. Lykke til!!

  • Martin 5. mai 2016 kl. 13:54 - Svar

    Kremen min skiller seg bare.. Noen tips?

    • elin rusnes kvingedal 7. mai 2016 kl. 17:48 - Svar

      Hei Martin.
      Du må passe på at sjokoladen ikke er for varm, piske kremen bare akkurat stiv, og vende forsiktig inn slik det står i oppskriften. Ikke bruk kjøkkenmaskin for å blande sammen sjokolade og krem, men vend det forsiktig sammen med en slikkepott 🙂 Lykke til!

  • Julie 25. mars 2017 kl. 13:56 - Svar

    Hei, kremen ble veldig flytende men daimen ble bare til klumper.. hva kan ha gått galt?

    • Elin Rusnes Kvingedal 25. mars 2017 kl. 16:55 - Svar

      Hei Julie.
      Er det melkesjokolade med daim du har brukt eller vanlig daim sjokolade?
      Her er det melkesjokolade med daim som skal brukes. Nå vet ikke jeg hvordan du laget kremen, men det er viktig at sjokoladen avkjøles til romtemperatur før du rører inn pisket kremfløte. Er sjokoladen for varm vil kremfløten bli flytende og kremen skiller seg. Rør inn 5-6 ss pisket kremfløte i den smeltede romtempererte sjokoladen først, deretter 5-6 ss til. Vend sammen før du har sjokoladeblandingen sammen med resten av den piskede kremfløten.
      Lykke til!!

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

april 2021
M T O T F L S
« mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021