Glutenfritt,  Middag på 30 minutter,  Oppskrifter,  Supper,  Vegetar

Potet og purreløk suppe

God og varm suppe inne mens regnet herjer ute. Det er god høststemning. Denne suppen har svært få ingredienser, går veldig raskt å lage og er kjempe god.

Antall porsjoner: 5

Ingredienser:

  • 1-2 purre
  • 6 poteter
  • 3 fedd hvitløk
  • 8 dl grønnsakskraft (evt buljong og vann)
  • 1 dl fløte
  • 1-2 dl melk
  • Litt salt
  • Evt saften av 1/2 sitron

Fremgangsmåte:

Finhakk hvitløk, kutt poteter og purre i biter.
Legg til side litt av purren. Varm litt olje på middels varme i ei gryte, ha oppi poteter, purre og hvitløk. La det hele surre i gryta under omrøring et minutt.

Ha så over vann og buljong, kok opp og la det koke i 15 minutter, til potetene er helt møre.
Kjør så suppen glatt med en stavmixer.
Tilsett melk og fløte, gi suppen et lite oppkok og smak til med salt og sitron.
Dryss over purren du satt til side.
Server med godt brød og noen knasende krutonger. Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.