Rekesalat


Nå er det veldig lenge siden jeg har publisert oppskrifter her, det har rett og slett vært så travelt at jeg ikke har fått tid til å sette meg ned med bloggen. Jeg har selvsagt laget masse mat og utviklet mange nye oppskrifter som nå vil komme på løpende bånd.
Rekesalat er først ut. I romjulen var vi samlet hele storfamilien, da lagde jeg rekesalat, dette er jo aller best når man lager det selv.

 

Til ei stor skål rekesalat brukte jeg:
Ca 1 1/2 dl til sammen av disse grønnsakene:
Hvitbete
Hvit asparges
Sjalottløk

4 dl pillede, ferske reker
2 kokte egg
4 ss majones, oppskrift her
4 ss pisket kremfløte
2 ss lodderogn, eller ørretrogn for en mer ekslusiv variant

Kok asparges og hvitbete, finhakk når de er kokt.
Finhakk sjalottløk, skyll løken i kaldt vann for å få bort råsmaken.
Kok egg og finhakk, ha over i arbeidsbolle.
Mål opp ca 1 1/2 dl av grønnsakene, ha de over i arbeidsbollen sammen med eggene.
Pill rekene og ha også disse over i arbeidsbolen, tilsett majones og kremfløte.
Rør forsiktig sammen med rogn.
Oppbevares i tett boks i kjøleskap, da er den holdbar et par dager.
Lykke til!!

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.