• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Squashpasta

On 2. oktober 2018 by Elin Rusnes Kvingedal

Ja, jeg er glad i pasta, men av og til kan jeg få en tung følelse i kroppen etterpå. Denne squashpastaen derimot kan jeg spise så mye jeg bare orker av. I tillegg har jeg fått mannen min hekta på den. Om vi skal velge hvilken pastatype vi skal bruke blir det alltid squash i stedet for vanlig pasta. Det er sunt og kan lett smaksettes som du ønsker. I tillegg går det ganske raskt.

Grunnen til at jeg har laget så mye av denne i det siste er at vi har hatt utrolig god squashavling på hytta, og som pasta får man brukt mye squash.
Jeg lar pastaen surre i en god kraft, her velger du selv om du vil bruke grønnsakskraft, kyllingkraft eller kjøttkraft.

Har du en såkalt spiralizer går det selvsagt enklere å lage pastastrimler av squashen, har du ikke dette kan du bruke en ostehøvel og skjære tynne sneier på langs som du igjen skjærer i tynne strimler. Dette er det ingen problem å gjøre en time og to før den skal i gryta, bare dekk godt med plast.

For squashpasta til 4 bruker jeg:
4 squash
1 1/2 dl god kraft, gjerne hjemmelaget
Godt urtekrydder etter eget ønske
Salt og pepper
Litt god olivenolje

Bruk enten en spiralizer eller ostehøvel og kniv som beskrevet over.
Dersom du bruker spiralizer, bør strimlene kuttes i mindre lengder etterpå.
Det kan se ut som det er veldig mye squash, men den synker veldig sammen når den varmebehandles.
Ha litt god olivenolje i ei stor panne eller gjerne støpejernsgryte og ha den strimlede squashen over.
Surr over middels varme i to minutter, ha over urtekrydder og litt salt og pepper.
Ha så kraften over og la det hele surre i fem minutter, vend litt på squashen innimellom. Smak til med mer krydder.
Server rykende varm, gjerne sammen med en god ragu eller tomatsaus.
Lykke til!!

Tags: foreningsmat, middag på 30 minutter, pasta, squash, sunt og raskt, vegetar

1 kommentar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mars 2021
M T O T F L S
« feb    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021