Oppskrifter

Syv sorter til jul

7-sorter
Det er første desember, og juleforberedelsene er i full gang her i Sandnes. Jeg er glad i tradisjoner og fortsetter med adventskalender på bloggen også i år. Under dagens luke finner du mine syv favoritt julekaker. Som sagt liker jeg tradisjoner, og disse syv sortene bakes hvert år i tillegg til litt annet. Det viktigste er å kose seg i adventstiden, man trenger for all del ikke bake syv sorter til jul, velg ut din favoritt og bak denne til helga.

Oppskriftene er hentet fra mine tidligere juleoppskrifter her på bloggen. Klikk på bildene under for å komme til oppskriftene.

Favoritt nummer EN for mine barn -og mann er og blir bestemorkjeks, eller konfektkaker som de heter. Det er min svigermor som alltid baker disse, derav har jentene gitt de navnet bestemorkjeks. Svigermor har fortalt at da min mann var liten kunne de finne frem boksen med konfektkaker og det var tomt, da hadde han sittet i matboden og kost seg.
Disse starter vi alltid adventstiden med. En stor boks er allerede sendt nordover til Trondheim sammen med adventskalender til min eldste datter som studerer der.
IMG_1112

Krumkaker er duften av barndommens jul, mor som baker, julemusikk på radio og koselig førjulstid. Oppskriften er selvsagt den samme som min fantastiske mor har brukt i alle år. Dette er min julefavoritt. Servert sammen med hjemmelaget is kan man nesten ikke spise noe bedre.
IMG_1600

Serinakaker får vi alltid hos min søster, da vi kom hjem etter et julebesøk spurte jentene mine om jeg kunne lage de gode kjeksene med mandler og sukker på. Da jeg ikke hadde fått med meg alle julekakene som ble servert måtte jeg ringe søsteren min, vi kom frem til at det måtte være seriakakene jentene mente. Da ble det julebakst på oss i romjulen, hehe.
IMG_5463

Kakemenn husker jeg også godt igjen fra barndommen, mor og jeg stod på kjøkken og bakte. Jeg rullet ut deig og trykket ut kakemenn, mor stekte og jeg spiste de opp sammen med far etter de var blitt malt med konditorfarge.
IMG_1520

Så er det havreflarn. Dette var min favoritt da jeg var liten. Herlige, sprø, søte kjeks som er proppet med smør og sukker, ja og havregryn (de heter tross alt havreflarn).
IMG_6028

Sarah Bernhard må jeg lage ganske tett opptil jul, selv om de oppbevares i fryseren forsvinner de fort. Plutselig er det bare et par igjen i boksen i fryseren… Gode er de, og noen skikkelige kaloribomber.
IMG_1569

De siste årene har jeg blitt veldig glad i å lage makroner. Har prøvd med forskjellige smaker, men det er de med trøffelkrem og havsaltkaramell som alltid er mest populære. De som tåler det kan også ha en peanætt i midten. Både i fjor og i år har jeg hatt juleverksted på jobb hvor vi har laget makroner og konfekt, det er veldig gøy og ikke minst sosialt. Sprekker de litt, eller får feil fasong er ikke det så farlig, smaken er like god.
IMG_5223

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *