Oppskrifter

Adventskalender -Luke 22/Baileys krem til konfekt


Det er kun to dager igjen til jul! Jeg skal ikke skryte på meg at alt er på stell her hjemme enda. Joda, juletreet har vært pynta lenge, alle gaver er pakket og klar, men rydding og vasking skal dagen i dag bli brukt til,  jeg skal vaske ut av skuffer og skap, skure gulv og vindu, da gjenstår kun bord dekking i morgen kveld. I tillegg er jeg i konfekt modus. For et par dager siden hadde jeg sjokoladeverksted for meg selv. Lagde da baileys konfekt, perfekt å ta en liten bit etter middag. Jeg skal faktisk lage enda mer konfekt i dag, sammen med mistejenta (ja, sier fremdeles minstejenta selv om hun er 14, hehe). Jeg gleder meg til kvalitetstid sammen med gode Thea.

Som fyll i baileys konfekten brukte jeg en trøffelkrem av hvit sjokolade.

Baileys krem:
1 dl fløte
150 gram hvit sjokolade (jeg brukte sjokolade fra Callebaut)
3 ss baileys

Hakk sjokoladen og ha den over i en stålbolle.
Varm fløten til kokepunktet og hell den over sjokoladen.
La det hele stå et minutt før du rører til all sjokoladen er smeltet.
Rør inn baileys og la det stå kjølig et par timer.

Temperer sjokolade (trøffelkremen er nok fyll til 300 gram sjokolade) og pensle den i sjokoladeformer. Du kan lese om temperering og konfektlaging i dette innlegget.

Fyll så formene 3/4 opp med baileys kremen. Sett kjølig en time før du forsegler konfekten med mer sjokolade. Når sjokoladen har stivnet er konfekten klar til å tas ut av formene. Kremen kan også brukes som den er, som topping til is eller sjokoladepudding. Så er det også perfekt julegave. Holder seg opp til to uker i kjøleskap. Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *