Mine tips,  Oppskrifter

Frozen kake til Michelle

IMG_4040
Jeg skulle gjerne laget en trinn for trinn beskrivelse på denne kaka, men tiden strakk dessverre ikke til for å ta bilder underveis. Oppskriftene derimot, de deler jeg gjerne, ellers er egentlig fremgangsmåten for å lage selve kaka relativt enkel, så den har jeg beskrevet. I denne kaka er det over ett kilo sjokolade!! Så om du elsker sjokolade anbefaler jeg deg å prøve den.

For å lese om hele kakebordet, og se enda flere bilder kan du sjekke bloggen til Anna mammatilmichelle.

Kaken består av sjokoladekake i begge etasjer, med ulike sjokoladekremer som fyll.

Oppskriftene jeg brukte:
En porsjon lys, saftig sjokoladekake
Dobbel porsjon trøffelkrem
Sjokolade- vaniljekrem
Melkesjokoladekrem av 100 gram sjokolade

Begge kakene er sjokoladekake med to lag sjokolade- vaniljekrem og et lag fløtebasert sjokoladekrem. Som dik og oppsmuring har jeg brukt trøffelkrem.

Kakene er 20 cm og 15 cm store, en porsjon «lys, saftig sjokoladekake» holdt til begge kakene.

Deretter lagde jeg trøffelkremen, her brukte jeg dobbel porsjon, det var nok til dik og oppsmuring av begge kakene, samt fyll til ca 40 makroner. Trøffelkremem fikk stå i kjøleskapet over natten.

Sjokolade -vaniljekremen lagde jeg av seks eggeplommer.
Lag vaniljekrem, øk oppskriften så du lager vaniljekrem av 6 eggeplommer, oppskrift her.
Smelt 200 gram sjokolade forsiktig over vannbad. Her brukte jeg lys sjokolade, men synes det smaker enda bedre med mørk sjokolade, bruk den typen du liker best. Når sjokoladen er smeltet, ha et par ss vanijekrem over i sjokoladen, rør det godt sammen, ha så sjokolade/vaniljeblandingen i resten av vaniljekremen, bland godt sammen, sett i kjøleskap til den skal brukes.

Jeg lagde også melkesjokoladekrem, her byttet jeg ut daim sjokolade med melkesjokolade, og lagde av 1 1/2-2 dl fløte og 100 gram sjokolade.

Når kaken er helt avkjølt og alle kremene ferdige er det klart for fylling og stabling.
Jeg delte kakene i fire lag, sprøytet ut dik av trøffelkrem, smurte et tynt lag fersken- og aprikos syltetøy på kakebunnen og fylte på med sjokolade- vaniljekrem. La på en ny kakebunn, sprøytet ut dik av trøffelkrem, gjentok prosessen med syltetøy og fylte på med melkesjokoladekrem. Enda en kakebunn, dik, syltetøy og til slutt et lag til av sjokolade- vaniljekremen, la på siste kakebunn og satt kaken til avkjøling noen timer før oppsmuring. Etter oppsmuring lot jeg kaken stå ytterligere et par timer i kjøleskap før trekking.
Her er en trinn for trinn beskrivelse fra tidligere på stablekake, her er både fylling, trekking og stabling med.

Etter trekking av blå marsipan, rullet jeg ut hvit marsipan, målte med 20 cm kakeform til kaken på 15 cm, og kakeform på 25 cm til kaken på 20 cm. Deretter skar jeg rundt i bølgemønster og la dette over det blå.

Til snøkrystaller og navn har jeg brukt utstikkere, disse festet jeg på kaken med ørlite vann eller spiselig lim. Perlene ble festet på samme måte.

Før figurene ble plassert sprayet jeg kaken godt med perlespray for å få frem litt glitter og glans effekt.

Som utgangspunkt til figurene brukte jeg denne fremgangsmåten, men lagde min vri da jeg ikke ville kopiere dette. Figurene er laget av Cacas sin fargede fondant, men jeg måtte tilsette cmc for å få den fast nok til å jobbe med. Har også prøvd andre typer fondant, men synes den fra Cacas er best til dette formålet. Figurene lagde jeg et par dager i forkant, og satte dem på grillspyd, da ble det enkelt å plassere dem på kaken, og de satt stødig også under transport av kaken.

Kaken ble pakket inn i cellofan og et gavebånd ble festet for siste hånd på verket.

Lykke til!!
IMG_4059 IMG_4053 IMG_4050 IMG_4044

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *