• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Glutenfri bakst . Oppskrifter

Glutenfritt grytebrød

On 21. januar 2015 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_2355Glutenfritt brød er ikke noe jeg baker veldig mye. I sommer måtte jeg teste ut ulike kombinasjoner da vi prøvde glutenfritt til minstejenta, hun ble glad i noen rundstykker jeg laget, komponerte oppskriften etter hva datteren min liker. Hun er veldig glad i grove brød med litt kjerner, og gjerne havre. Da jeg nå skulle få besøk av ei med cøliaki valgte jeg å teste ut samme opskriften som grytebrød, det ble stor suksess.

Før du starter, les dette innlegget om hvordan bake glutenfritt.

Til et grytebrød brukte jeg:
En pose toro grov melblanding
2 dl jyttemel
1 dl glutenfrie havregryn
1/2 dl linfrø
1/2 dl solsikkekjerner
1 ts sukker
1 1/2 ts salt
50 gram smeltet smør
20 gram fersk gjær
1 ss fiberhusk
4 dl vann
1 egg
1 beger kesam

Varm vannet til 25 grader, rør gjæren ut i vannet, tilsett fiberhusk, rør godt om og la det stå og svelle i 10 minutter.
Bland alt det tørre i ei bakebolle, tilsett gjærblandingen, smeltet, avkjølt smør, kesam og egg.
La kjøkkenmaskinen gå noen minutter. Deigen skal være litt løs.
IMG_2335

Dekk bakebollen med plastfolie og sett til heving på et lunt sted. La deigen heve 1 1/2 time.
Når deigen har hevet en time, sett ei støpejernsgryte inn i kald ovn og skru varmen på 250 grader. Etter 30 minutter, ta ut gryta, strø litt jyttemel i bunn og hvelve deigen forsiktig over i den varme gryta, prøv å bevare luften i deigen. Strø over litt havregryn.
IMG_2341

Ha på lokket og sett gryta tilbake i ovnen. Skru ned varmen til 220 grader og stek brøden i 30 minutter, ta av lokket og stek videre 20-25 minutter. Bank på brødet, når du får en litt hul lyd er det ferdig.
IMG_2347

Hvelve brødet over på rist og dekk med et kjøkkenhåndkle for avkjøling. La brødet avkjøles før du skjærer i det. Skjær det opp i skiver og frys ned i porsjoner. Når det skal serveres, grill gjerne to skiver 1/2 minutt på hver side på en grillpanne og server med basilikumpesto, aioli (hvitløksmajones), salat, kylling og bacon. Lykke til!
IMG_2355

IMG_2400

IMG_2401

Tags: brød, gjærbakst, Glutenfritt

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

juli 2022
M T O T F L S
« mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022