• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Glutenfri bakst . Oppskrifter

Himmelsk brownie

On 31. august 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_0260
Når man har tre hormonelle tenåringer i hus er det kanskje bare en slik brownie som kan redde dagen. Slik er det i alle fall her hos oss. Jeg synes det er gøy å prøve meg frem med litt andre mengdeforhold enn jeg pleier. Som regel er det spiselig, men det er ikke alt jeg lager igjen… Denne gangen ble det en saftig, seig, himmelsk brownie -synes i alle fall jeg.

Ved siden av serverte jeg hjemmelaget is. Kunne også vært godt med friske bær ved siden av. Stekte brownien i liten langpanne (ca 20×30 cm)

For en brownie brukte jeg
350 gram smør
300 gram sjokolade (jeg brukte mørk kokesjokolade denne gang)
6 egg, romtemperert
300 gram hvitt sukker
150 gram brunt sukker
200 gram hvetemel eller lik mengde Toro fin glutenfri kakemix
1 vaniljestang
Litt hakkede valnøtter om du vil

Dersom du skal lage brownien glutenfri, ta en titt her før du starter.

Brekk sjokoladen i biter eller grovhakk den. Ha smøret i en gryte, tilsett frøene fra en vaniljestang sammen med vaniljestangen, smelt over svak varme. Når smøret er smeltet, skru av varmen, fjern vaniljestangen og tilsett sjokoladen. Rør om til sjokoladen er smeltet, sett tilside.

Finn frem en arbeidsbolle og ha oppi eggene, visp dem sammen for hånd, sammen med sukkeret til det er oppløst. Rør så smør og sjokoladeblandingen inn i eggedosisen. Rør til slutt inn melet. Ha røren over i en liten langpanne. Jeg drysset hakkede valnøtter over mesteparten av kaken.

Stek kaken på 175 grader i 40-45 minutter, den skal fortsatt være litt bløt. La kaken avkjøles en times tid så den får satt seg litt før du skjærer i den. Lykke til.
IMG_0234
IMG_0238
IMG_0260

Tags: brownie, Glutenfritt, kaker, sjokolade

1 kommentar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022