Glutenfritt,  Oppskrifter

Himmelsk brownie

IMG_0260
Når man har tre hormonelle tenåringer i hus er det kanskje bare en slik brownie som kan redde dagen. Slik er det i alle fall her hos oss. Jeg synes det er gøy å prøve meg frem med litt andre mengdeforhold enn jeg pleier. Som regel er det spiselig, men det er ikke alt jeg lager igjen… Denne gangen ble det en saftig, seig, himmelsk brownie -synes i alle fall jeg.

Ved siden av serverte jeg hjemmelaget is. Kunne også vært godt med friske bær ved siden av. Stekte brownien i liten langpanne (ca 20×30 cm)

For en brownie brukte jeg
350 gram smør
300 gram sjokolade (jeg brukte mørk kokesjokolade denne gang)
6 egg, romtemperert
300 gram hvitt sukker
150 gram brunt sukker
200 gram hvetemel eller lik mengde Toro fin glutenfri kakemix
1 vaniljestang
Litt hakkede valnøtter om du vil

Dersom du skal lage brownien glutenfri, ta en titt her før du starter.

Brekk sjokoladen i biter eller grovhakk den. Ha smøret i en gryte, tilsett frøene fra en vaniljestang sammen med vaniljestangen, smelt over svak varme. Når smøret er smeltet, skru av varmen, fjern vaniljestangen og tilsett sjokoladen. Rør om til sjokoladen er smeltet, sett tilside.

Finn frem en arbeidsbolle og ha oppi eggene, visp dem sammen for hånd, sammen med sukkeret til det er oppløst. Rør så smør og sjokoladeblandingen inn i eggedosisen. Rør til slutt inn melet. Ha røren over i en liten langpanne. Jeg drysset hakkede valnøtter over mesteparten av kaken.

Stek kaken på 175 grader i 40-45 minutter, den skal fortsatt være litt bløt. La kaken avkjøles en times tid så den får satt seg litt før du skjærer i den. Lykke til.
IMG_0234
IMG_0238
IMG_0260

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *