• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Koteletter med ratatouille

On 29. september 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_0888
Det er fort gjort å gå lei den tradisjonelle maten, og det kan være vanskelig å komme på nye ideer. Når jeg har laget koteletter, har jeg alltid servert det med poteter, kokte grønnsaker og brun saus. Denne gangen ville jeg ha noe annet, og noe som går raskt å lage. Valget falt da på stekte koteletter med ratatouille og ris. Oppskriften er inspirert av en oppskrift jeg fant fra Wenches kjøkken (gmn)
Jeg beregnet en kotelett per person.

For mat til fire personer brukte jeg
Kotelettene
4 nakkekoteletter
1 fedd hvitløk
Salt
Pepper
Timian
1/2 ss smør
1/2 ss olje

Ratatouille
2 ss olivenolje
1 løk
1 aubergine
3 fedd hvitløk
1 squash
2 paprika (forskjellig farge)
5 modne flådde tomater
1 boks hermetiske tomater
3/4 ts Provencesalt
2 laurbærblad
1/2 ts pepper

Ris til fire personer.

Ta kotelettene ut av kjøleskapet og la de tempereres mens du lager ratatouille.

Del auberginen opp i skiver.
Legg auberginen lagvis i et dørslag. Dryss med salt mellom hvert lag.
La den stå minimum 10 minutter, skyll av saltet. Dette gjør at bitterstoffer trekkes ut av auberginen. Skrell og skjær den i terninger.
IMG_0871

Kutt resten av grønnsakene i passende biter. IMG_0874

Varm olje ved middels varme i ei gryte.
Tilsett grovhakket løk og la surre et par minutter, til den er blank.
Tilsett aubergine og hvitløk og la det surre videre enda et par minutter.
Ha over squash og paprika, rør om og la det steke videre til det begynner å bli mørt.
IMG_0878

Ha i flådde og hermetiske hakkede tomater, laurbærblad, provencesalt og pepper.
Ha over lokk, senk temperaturen og la det hele trekke over lav-middels varme 20 minutter.
Sett så risen på kok, etter anvisning på pakken.
IMG_0887

Mens ratatouillen godgjør seg, gni kotelettene inn med hvitløk.
Sett ovnen på 100 grader.
Brun kotelettene så i varm panne 2-3 min på hver side.
Dryss over salt, pepper og et par kvister timian.
Ha de over i ei ildfast form og la de hvile mens grønnsakene trekker ferdig.
Sett formen inn i ovnen fem minutter før servering.
IMG_0880

Server, lykke til!IMG_0886 IMG_0892

Tags: Glutenfritt, Kjøtt, koteletter, middag

1 kommentar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021