Oppskrifter

Mudcake

Deilig, syndig helgekos. Dette har blitt en stor favoritt blant ungdommen i huset, så må jeg vel innrømme at jeg også synes den er helt fantastisk.

Akkurat passe stekt, myk og nesten rennende inni, spises varm med god vaniljeis. Dette må være den ultimate avslutning på ethvert måltid.

Antall porsjoner: 3-4

Oppskrift:

  • 100 gram smør
  • 2 ss rårørsukker
  • 2 ss brunt sukker
  • 4 ss hvitt sukker
  • 2 ss rå kakaopulver
  • 50 gram sjokolade
  • 2 egg
  • 60 gram hvetemel
  • 1/4 ts bakepulver
  • Litt ekte vaniljesukker
  • En liten klype salt

Dersom du bare har brunt og hvitt sukker, bruk 2 ss hvitt og 6 ss brunt sukker. Er det vanlig kakaopulver du har går dette helt fint.
Hakk sjokoladen.
Blan sammen mel, kakao, bakepulver, vaniljesukker og salt i ei bolle.
Smelt smøret over middels varme i ei gryte.
Tilsett sukker, skru ned varmen og la sukkeret løse seg opp i smøret, ha i sjokoladen.
Avkjøl noe, tilsett så lett sammenpiskede egg.
Rør godt sammen og sikt inn det tørre, vend forsiktig sammen og ha i smurte porsjonsformer.
Mine porsjonsformer er ca 12 cm i diameter.

Stek på 180 grader over- og undervarme i ca 15 min, kommer an på størrelsen på formene, sjekk underveis. Ta de heller ut litt for tidlig enn litt for seint.
Server rykende varme med et lite melisdryss og en god kule is.

Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.