Samosa

IMG_6800
Samosa er en vegetarisk rett som er utbredt i Sør-Asiatiske land som India, Sri-Lanka og Pakistan og fylles som regel med poteter, erter, løk og krydder. De kan også tilsettes fisk eller kjøtt. Disse samosaene er vegetariske og passer både som middag, en liten snackrett eller på et tapasbord. Jeg valgte å lage de små så de kan spises i to munnfuller, de kan like godt lages store, det er opp til deg.


Samosa:

2-3 poteter
1 løk
1/2 blomkål
100 gram frosne erter
100 gram frossen spinat
1-2 fedd hvitløk
2 ss indisk kryddermix
4 ss klaret smør
150 gram klaret smør til pensling
En pakke filodeig (jeg brukte de minste på ca 15×15 cm)

Kryddermix:
6 ss paprikapulver
6 ts malt kanel
6 ts spisskummen
3 ts tørket koriander
1/4 ts malt nellik
3 ts salt
3 ts malt ingefær

Legg filodeigen til tining på kjøkkenbenken.
Finhakk løk, blomkål og hvitløk. Skjær potetene i små terninger.
Fres løk og poteter (gjerne i jerngryte) med 4 ss klaret smør over middels varme.
Når det er blankt tilsettes blomkål og hvitløk, stek til potetene begynner å bli møre.
Rørestek inn krydderet i 1/2 minutt.
Tilsett spinat, rør den inn og tilsett så ertene.
Smak til med eventuelt mer krydder.
Avkjøl noe.

Så skal samosaene lages.
Sett ovnen på 220 grader over- og undervarme.
Finn frem en plate filodeig, pensle halve med litt smør og brett den dobbelt.
Legg på en ts fyll og brett som en trekant, se bildene under.
Ha tilsvarende mer fyll på dersom du lager de større.
Pass på å trykke filodeigen godt sammen i kantene så ikke fyllet tyter ut.
Legg dem over på et bakepapirkledd stekebrett og pensle med klaret smør.
Strø gjerne over litt sesamfrø før steking.
Stekes til de er gyldne, dette varierer etter størrelse på samosaene og fra ovn til ovn, alt fra 10-25 minutter.
Server med ruccola og gjerne en frisk soyasaus med sesam, koriander og lime.
Lykke til!!
IMG_6775
IMG_6777
IMG_6778
IMG_6779
IMG_6780
IMG_6781
IMG_6782
IMG_6783
IMG_6784
IMG_6786
IMG_6788
IMG_6791
IMG_6800
IMG_6801
IMG_6803
IMG_6807

For flere indiske oppskrifter se her.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.