• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Adventskalender -Luke 21/Fylt marsipanbrød

On 21. desember 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Her hos oss kommer julestemningen for fullt når vi har sjokoladeverksted. Dette har blitt en tradisjon hver advent de siste årene. Jeg inviterer venner og familie i små grupper, lager i stand marsipan og diverse fyll, så koser vi oss med konfektlaging. En ting jeg alltid lager er fylt marsipanbrød. Når det er laget kan julen bare komme 😉

Da jeg jobbet på gastroenterologisk avdeling på SUS fikk jeg spørsmål om å lage en kake til julebord. Da måtte det visst bli ei kreativ «rompekake» Jeg laget dette, og rundt la jeg fylt marsipanbrød, trukket med marsipan, så det skulle ligne en tarm, colonkake kalte vi kaka.
Da mine kollegaer fikk oppskriften på marsipanbrødet av meg, ble bare navnet tarmsnop hehe.
Litt internhumor på arbeidsplassen 😉

Marsipan
200 gram skoldet, malte mandler (evt mandelmel)
100 gram melis
35 gram eggehvite
15 gram glukose
1/4 ts cmc

Skold mandlene og la dem tørke på kjøkkenhåndkle et par dager.
Mal dem, gjerne to ganger, på en mandelkvern.
I år kjøpte jeg bare ferdig mandelmel (helt finmalte mandler).
Bland sammen mandler, melis og cmc i en arbeidsbolle.
Pisk opp eggehvitene og tilsett glukose.

Lag en grop i mandel blandingen, rør inn eggehviter og glukose med en gaffel.
Kna så massen til du har fin og smidig marsipan. Dersom den ikke skal brukes med det samme, pakk i plast og oppbevar i kjøleskap.

For å smakssette marsipanen kan du tilsette litt tørket appelsincest eller en kork baileys.

Lag nugatt og temperer 150 gram sjokolade.
Rull ut et rektangel av marsipanen og ha over litt sjokolade.
Ha nugatt over sjokoladen, men ikke helt ut til kanten.
Rull sammen til en pølse og hell over resten av sjokoladen. Pynt gjerne med litt hvit sjokolade på toppen.
La den sette seg noen timer før du skjærer den i skiver. Lykke til!!
 

Colonkaka 🙂

Tags: adventskalender, Glutenfritt, jul, julebakst, konfekt, sjokolade, vegetar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021