Glutenfritt,  Supper,  Vegetar

Gresskarsuppe

Høsten er her og gresskarene er på sitt beste. En varmende gresskarsuppe i skålen mens det regner på ruta er helt fantastisk. Det er enkelt å lage og jeg vil tro at de aller fleste liker den.

Antall porsjoner: 4

Ingredienser:

  • 400 gram renset gresskar i biter (ca et vanlig hokkaido gresskar)
  • 100 gram løk, sjalottløk eller «vanlig»
  • 2 fedd hvitløk
  • 10 gram fersk ingefær
  • 1 1/2 dl tørr hvitvin
  • 6-7 dl kyllingkraft eller grønnsakskraft
  • 2 stilker timian
  • 1 ts salt (jeg bruker maldonsalt)
  • Evt litt ferskpresset sitron
  • 2 ss nøytral olje til steking

Fremgangsmåte:

Rens gresskar og del i mellomstore terninger.
Hakk løk og hvitløk.
Finn frem en tykkbunnet gryte og ha over litt olje.
Ha grønnsakene i gryta sammen med salt og timian og la det surre på medium varme i ca fem minutter. Vend på det innimellom.
Tilsett hvitvin, la koke til vinen er nesten kokt inn (ca 10 minutter).
Ha over kraft, kok opp og la det koke til gresskatbitene er helt møre.
Kjør glatt i blender eller med stavmixer.
Smak til med evt mer salt og sitron.
Du kan også tilsette en liten skvett fløte.
Server gjerne med en timiankvast, ristede, salte gresskarkjerner og krutonger.
Jeg liker å ha focaccia eller en skive surdeigsbrød til suppa.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.