Oppskrifter

Enkel ertesuppe

IMG_0380
Suppe varmer godt nå når det blir kaldere og kaldere for hver dag.
I dag kan jeg friste med en super enkel og veldig god ertesuppe. Tar ikke mer enn 15-20 minutter.

For suppe til fem personer bruker jeg
500 gram frossne, grønne erter + 100 gram som tilsettes til slutt
2 fedd hvitløk
2 sjalaottløk
5 dl vann
En terning grønnsakbuljong
Litt presset sitron
Salt
Evt litt kremfløte eller creme fraiche

Tilbehør
5-6 brødskiver (kan godt bruke glutenfritt brød)
3 fedd hvitløk
Urtekrydder
Olivenolje

Evt smørstekt kantarell, eller bacon om du spiser kjøtt.

Sett ovnen på max temperatur. Skjær opp dagsgammelt brød. Knus tre hvitløksfedd og gni inn brødskivene på begge sider. Sprinkle over litt god olivenolje og dryss over litt urter. Hakk hvitløk og sjalottløk. Fres dem med litt olje over middels varme i ei gryte.
Når løken er blank tilsettes de frosne ertene, hell over vann og tilsett buljong.
La det hele få et oppkok, la det småkoke til ertene er møre, 4-5 minutter. Nå er sikkert ovnen varm nok, så brødskivene kan settes inni. La dem stå til de er sprø, det tar ikke mer enn et par minutter. Når ertene er møre kjøres suppen glatt med en stavmixer. Smak til med salt, sitron og evt litt kremfløte eller creme fraiche. Server gjerne med smørstekt kanterell, eller bacon dersom du spiser kjøtt. Lykke til.
IMG_0371 IMG_0374 IMG_0379 IMG_0380

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.