Mine tips

Mine beste matpakker

Det er skolestart, noen har allerede startet, andre starter til uka. I forbindelse med skolestart deler jeg her fem av mine beste matpakker.

Jeg elsker å lage spennende matpakker, men som de aller fleste kan også jeg kjenne på «tidsklemma», her er fem av mine beste matpakker, alle kan lages vegetariske.

Dette er for det meste standard mat som man har hjemme, joda alt brød er her hjemmelaget, men det er ikke et must for å få godt resultat.

Fem av mine beste matpakker:

  • Rulleomelett
  • Wraps
  • Polarbrød med ost og grønnsaker
  • Rundstykke med egg og avocado
  • Chia- og havregrøt

Klikk på lenkene under for oppskrifter.

Rulleomelett. Her har jeg toppet omeletten med litt spirer og spiselige blomster, lagt ved hjemmelaget rugbrød, grønnkålpesto, bær og grønnsaker. Skal ikke så mye til for å piffe opp matpakken.

Wraps. En med vanlig hummus og en med rødbetehummus, kjøp gode tortillalefser (her har jeg kjøpt fra como mexico) eller lag dem selv, oppskrift her på lys og grov.
Disse er i tillegg til hummus, fylt med agurkstaver, gulrotstaver og litt rødløkskiver. Den ene har i tillegg kikerter mens den andre har kylling og bacon. Det som er fint med wraps er at de kan fylles med det du har av middagsrester, pestoer og grønnsaker. Ha gjerne litt grønnsaker og bær ved siden.

Polarbrød med ost og grønnsaker, fikk ikke bilde av kun de matboksene, ble mye mat på en gang. Den blå og den gule matboksen hører sammen her.
Har bakt polarbrød som hjerter, skåret i to og hatt på smør, salat og ost. Ved siden har jeg hjerteagurk i en liten boks (har tendens til å bli litt «soggy» om man har på agurken, så greit å pakke den i en liten boks ved siden. Litt spirer la jeg og ved, samt noen tomater. I den gule boksen er det 1 kiwi og 1/2 pære. For oppskrift på polarbrød, se her.

Rundstykke med egg og avocado, enkelt og godt. Har laget mine eltefrie frokoststykker til dette. Matboksen ha som du ser flere rom, det ene rommet med innlegg. På rundstykket har jeg god salami, egg, avocado og spirer. Skal den være vegetar bytter du ut salami med en god ost. Har også lagt ved et ekstra egg. I det ene siderommet er det agurk og tomat, under har jeg skåret opp reddiker og gulrotstaver. I rommet ved siden er det jordbær og pære.

Siste tips i denne omgang er chia- og havregrøt. Enkel å lage, så smaker den også godt kald. Ha i litt ekstra melk i forhold til oppskriften da den tykner en del når den står. Denne bør oppbevares kjølig. Ha over ristede valnøtter og bær. Evt granola, epleskiver og blåbær.

Håper du fikk litt tips, for flere matpakketips, se her:
http://www.kjoekkenmagi.no/?s=matpakke
Og her:
http://www.kjoekkenmagi.no/?s=lunsj

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *